Kancera utser ny Chief Medical Officer

2023-09-01

Kancera AB (publ) meddelar att bolaget utser Dr. Markus Jerling till ny medicinsk chef och Chief Medical Officer med tillträde idag den 1 september 2023.

Kancera meddelar idag att bolaget utser Dr. Markus Jerling, PhD, till medicinsk chef och Chief Medical Officer (CMO). Dr. Jerling har disputerat inom klinisk farmakologi och har mer än tjugofem års erfarenhet av internationell läkemedelsutveckling i olika chefspositioner på bolag i Sverige och i USA. I tillägg till erfarenhet från kliniska studier i tidiga och sena utvecklingsfaser inom cancer och hjärt-kärlsjukdomar har han femton års erfarenhet från akademisk forskning och som praktiserande läkare. Under första halvåret 2023 har han arbetat som specialistrådgivare åt Kancera avseende farmakologi och patientsäkerhetsfrågor i Kanceras kliniska studier KANDOVA och KAND145 First-In-Human. Dr. Jerling tar inledningsvis en deltidstjänst på Kancera.

Vi glädjer oss åt att Markus Jerling kommer tillföra värdefull expertis och erfarenhet genom sina djupa kunskaper inom klinisk farmakologi och sin långa erfarenhet av läkemedelsutveckling ”, säger Peter Selin, VD för Kancera.

Kanceras tidigare CMO Dr. Hanjing Xie, som haft en deltidstjänst på konsultbasis, lämnar bolaget då hon kommer tillträda en heltidstjänst som CMO på Amal Therapeutics, ett bolag med säte i Geneve och som ingår i Boehringer Ingelheim-koncernen.

Jag har stor förståelse för att Hanjing Xie valt att tacka ja till den här nya och spännande positionen inom Boehringer Ingelheim-gruppen. Jag önskar henne stort lycka till och tackar henne för hennes värdefulla bidrag i starten av KANDOVA-studien”, avslutar Peter Selin.

Om Kancera AB (publ)
Kancera AB utvecklar en ny klass av läkemedel mot inflammation och cancer, med fokus på att utveckla läkemedelskandidater som med precision styr immun- och cancerceller genom det s.k. fraktalkinsystemet. Aktien handlas på Nasdaq First North Premier Growth Market. FNCA Sweden AB är bolagets Certified Adviser.

För ytterligare information, kontakta:

Peter Selin
VD, Kancera AB
Tel: 08-5012 6080

Besök gärna bolaget hemsida: www.kancera.com

Tillbaka