Kancera expanderar fas II-studie med KAND567 i COVID-19 till Danmark

2020-12-18

Kancera AB (Nasdaq First North Premier Growth Market: KAN) meddelar idag att den pågående fas II-studien av läkemedelskandidaten KAND567 i COVID-19-patienter stärks genom nya samarbeten med universitetssjukhus i Danmark. Detta i syfte att öka rekryteringstakten och bredda det vetenskapliga underlaget som genereras i studien. Kancera uppskattar att rekryteringen och behandlingen av patienterna kan slutföras under april 2021, vilket motsvarar cirka en månads förlängd studietid jämfört med bolagets ursprungliga uppskattade tidsplan.

”Capio S:t Görans sjukhus är en engagerad och skicklig partner till Kancera i den pågående COVID-19-studien och gemensamt öppnar vi nu dörren för samarbete med danska universitetssjukhus. Detta innebär att fler patienter per vecka kan inkluderas i studien och att ytterligare klinisk kunskap inom COVID-19 genereras. Eftersom de danska myndigheterna tillämpar en accelererad handläggning av ansökningar om tillstånd för COVID-19-studier räknar vi med att kunna expandera studien till Danmark redan i början av 2021. Vi är glada över det starka intresset för fraktalkinprojektet från de danska universitetssjukhusens sida och för den snabba handläggningen”, säger Thomas Olin, vd på Kancera AB”.

De danska klinikerna som kommer delta i Kanceras COVID-19 studie tillhör Odense och Hvidovre universitetssjukhus.

För ytterligare information, kontakta,
Thomas Olin, verkställande direkt ör: 0735-20 40 01

Om Kancera AB (publ)
Kancera AB bedriver forskning och läkemedelsutveckling inom i Karolinska Institutet Science Park i Stockholm i syfte att motverka hyperinflammation vid olika sjukdomstillstånd och därmed skydda vitala organ, t.ex. i samband med hjärtinfarkt och svåra virusinfektioner. Aktien handlas på NASDAQ First North Premier. FNCA Sweden AB är bolagets Certified Adviser. FNCA kan nås på info@fnca.se samt på 08-528 00 399. MD PhD Charlotte Edenius, MD PhD Anders Gabrielsen, Professor Carl-Henrik Heldin samt Professor Håkan Mellstedt är alla vetenskapliga rådgivare samt styrelsemedlemmar i Kancera AB.

Kancera AB (publ)
Nanna Svartz Väg 4
SE 171 65 Solna
Besök gärna bolagets hemsida; http://www.kancera.se

Tillbaka